Maymun Çiçeği Virüsü

Maymun Çiçeği Virüsü Maymun çiçeği İnsanlar arasında, yakın temas ve bazen de yüzeyler yoluyla çevreden insanlara, bulaşabilen viral bir enfeksiyondur. maymun çiçeği yaygın semptomları arasında 2-4 hafta devam eden döküntüleri ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, sırt ağrısı, düşük enerji ve şişmiş bezlerle (lenf düğümleri) takip edebilir. Döküntü, kabarcıklar veya yaralar gibi görünür ve yüzü, avuç içlerini, ayak tabanlarını, kasıkları, genital ve/veya anal bölgelerin yanısıra ağızda, boğazda, anüste, rektumda veya vajinada veya gözlerde bulunabilir. Nasıl Yayılır ? kişiden kişiye çoğunlukla mpox'lu biriyle yakın temas yoluyla yayılır. Yakın temas ten tene temas yoluyla bulaşabilir. Tüm lezyonlar kabuklanana, kabuklar düşene ve altında yeni bir deri tabakası oluşana ve gözlerdeki ve vücuttaki tüm lezyonlar iyileşene kadar ( 2-4 Hafta )bulaşıcı kabul edilir. Virüsün, kişinin dokunduğu giysiler, yatak takımları, havlular, nesneler, elektronik cihazlar ve yüzeylerde bir süre kalması da mümkündür. Hamilelik sırasında fetüse, doğum sırasında veya sonrasında ten teması yoluyla ebeveynden yakın temas yoluyla bebeğe veya çocuğa geçebilir. Bir hayvan veya etle temas, ısırıklar veya çizikler yoluyla veya avlanma, deri yüzme, yoluyla bulaşabilir. Virüs ayrıca iyice pişirilmemiş kirlenmiş et yemek yoluyla da kapılabilir. Maymun Çiçeği Virüsünden korunmanızda Kekik yağı, Lugol Solüsyonu sizlere yardımcı olacaktır.

Maymun Çiçeği Virüsü

Maymun çiçeği İnsanlar arasında, yakın temas ve bazen de yüzeyler yoluyla çevreden insanlara, bulaşabilen viral bir enfeksiyondur. maymun çiçeği yaygın semptomları arasında 2-4 hafta devam eden döküntüleri ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, sırt ağrısı, düşük enerji ve şişmiş bezlerle (lenf düğümleri) takip edebilir. Döküntü, kabarcıklar veya yaralar gibi görünür ve yüzü, avuç içlerini, ayak tabanlarını, kasıkları, genital ve/veya anal bölgelerin yanısıra ağızda, boğazda, anüste, rektumda veya vajinada veya gözlerde bulunabilir.

Nasıl Yayılır ?

kişiden kişiye çoğunlukla mpox'lu biriyle yakın temas yoluyla yayılır. Yakın temas ten tene temas yoluyla bulaşabilir. Tüm lezyonlar kabuklanana, kabuklar düşene ve altında yeni bir deri tabakası oluşana ve gözlerdeki ve vücuttaki tüm lezyonlar iyileşene kadar ( 2-4 Hafta )bulaşıcı kabul edilir. Virüsün, kişinin dokunduğu giysiler, yatak takımları, havlular, nesneler, elektronik cihazlar ve yüzeylerde bir süre kalması da mümkündür. Hamilelik sırasında fetüse, doğum sırasında veya sonrasında ten teması yoluyla ebeveynden yakın temas yoluyla bebeğe veya çocuğa geçebilir.  Bir hayvan veya etle temas, ısırıklar veya çizikler yoluyla veya avlanma, deri yüzme, yoluyla bulaşabilir. Virüs ayrıca iyice pişirilmemiş kirlenmiş et yemek yoluyla da kapılabilir.

Maymun Çiçeği Virüsünden korunmanızda Kekik yağı, Lugol Solüsyonu sizlere yardımcı olacaktır.