Propolis Nerede Satılır?

Propolis, gıda kategorisine girdiği için marketlerde, aktarlarda, eczanelerde ve internet sitelerinde satılır. Aynı diğer gıdalarda olduğu gibi yüzde sekiz vergi uygulanır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izni ile üretilir. Üretim tesisinin ilgili bakanlıktan gerekli izinleri almış olması gerekir. İnternet alış verişlerinde özellikle dikkat etmek gerekir. Güvenilir olmayan satıcılardan uzak durulmalıdır.

  • Faida proCA propolis eczanelerde, kendi internet sitemizde ve internet sitelerinde FaidaMarket adı altında satılmaktadır.

Propolis alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Propolis, doğadan toplandığı gibi kullanılabilen bir ürün değildir. Kullanılabilir hale gelmesi için bazı işlemler yapılması gerekir. Çünkü, doğadan toplanan propolisin büyük çoğunluğu balmumu ve reçineden oluşur. Bu kısımlar ham proıpolisten ayrıştırılarak kullanılabilir bir ürün haline gelir.

  • Öncelikle ham propolis nereden toplanıyor? Organik propolis mi kullanılıyor? bunlar kontrol edilmelidir.

  • İkinci olarak ham propolisi ayrıştırma süreci nasıl yapılıyor? bu süreçler kontrol edilmelidir. 

  • Alınan ürünün tazeliği kontrol edilmelidir. Son kullanma tarihi ve saklama koşullarına bakılmalıdır. Yüksek sıcaklıklarda sıvı propolis bozulmaya uğrayabilir.

  • Balmumu, propolis ekstraktlarında olmaması gerekir çünkü toksiktir.

    Balmumu, memeliler tarafından sindirilemez. Yani insanlar için toksik özellik gösterir. Propolis insan sağlığı için kullanılacaksa mumdan ayrıştırılmalıdır. Bal mumu; bal arılarının karın bölgesinde bulunan dört çift bez tarafından salgılanan kompleks maddelerden üretilmekte olup, yapısında çeşitli monoesterler (%35), diesterler (%14) ve triesterler (%3), hidroksi esterler (%12) ve uzun zincirli serbest yağ asitleri (%12) bulunmaktadır.

Propolis en iyi marka nedir?

Propolis ürünü olarak birçok alternatif bulunmaktadır. Propoliste iyi marka kişinin tercihlerine göre değişir. Doğal, organik, alkol içermeyen ürünleri tavsiye ediyoruz.

Bal mumu apolar olduğu için alkolde tamamen çözünür. Fayda ile beraber zararlı maddeler de varsa propolisin tamamının çözünmesi doğru değildir. Alkolde propolisin içindeki toksik olan zararlı maddeler de çözünür bu ise istenen bir durum değildir.

Propolis’in antienflamatuar (iltihap önleyici), antibakteriyel, antiviral, antifungal (mantar önleyici)  gibi  özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Günümüzde propolisle ilgili bir çok bilimsel çalışma yapılmaktadır. Bu araştırmalar sonucu propolisin virüs ve mantarlardan koruduğunu düşünüyor.